5 motive pentru a achiziționa o trusa sanitara

Există mai multe motive pentru care este atât de important să ai o trusa sanitara de prim ajutor la locul de muncă.

1. Primul Ajutor Poate Salva Viața Unei Persoane

Primul ajutor este răspunsul administrat imediat după producerea unui accident, rănire sau boală. Poate face o mare diferență pentru o victimă. A avea o trusă sanitară de prim ajutor bine aprovizionată poate spori încrederea angajaților tăi. Instruirea adecvată a primului ajutor le oferă posibilitatea de a reacționa imediat la o urgență. Angajații dvs. trebuie să fie la curent cu cursurile practice de prim ajutor. Acest antrenament ar trebui să fie doar de la instructori calificați. Multe vieți au fost salvate ca urmare a răspunsului rapid, dar numai dacă este luată în momentele cruciale ale unei situații care pune viața în pericol. Următoarele sunt exemple de pericole din diferite locuri de muncă și potenţialele lor daune:
  • Munca manuală extremă poate duce la epuizare și încordare a mușchilor.
  • Suprafețele alunecoase pot duce la comoții, luxații articulare și fracturi în urma căderilor.
  • Firele electrice sub tensiune , expuse pot duce la electrocutare, stop cardiac și arsuri grave.
  • Tendințele violente, cum ar fi abuzul fizic, pot provoca traume psihologice și fizice.
  • Expunerea la radiații poate provoca cancer.
  • Pericolele biologice pot duce la infecții și reacții alergice.
  • Temperaturile extreme pot duce la hipotermie sau insolație.
În cazul unui accident rutier, vei avea nevoie de o trusă de prim-ajutor auto. Găsești aici și kitul de înlocuire a echipamentelor.

2. Ajutați La Furnizarea De Ajutor Urgent Înainte De Sosirea Paramedicilor

Trebuie remarcat faptul că tratamentul de prim ajutor nu este menit să vindece complet o persoană cu o rănire, o afecțiune medicală sau pe cineva implicat într-un accident.trusă de prim ajutor de calitate medicală este menită să ofere victimei tratament de bază înainte de sosirea ajutorului medical profesionist. A avea o trusă de prim ajutor la locul de muncă este pasul inițial pentru a fi pregătit pentru orice tip de urgență. Trebuie  inspectați toate trusele de prim ajutor de la locul de muncă. Înlocuiți imediat orice conținut care a fost folosit. De asemenea, este important să verificați data de expirare a tuturor produselor. Asigurați-vă că aruncați și înlocuiți articolele expirate.

3. Reduceți Riscul Ca O Rană Să Se Infecteze

Nu puteți împiedica întotdeauna angajații să se rănească. Cu toate acestea, îi puteți proteja atunci când sunt răniți folosind o trusă de prim ajutor. O trusă de prim ajutor de calitate medicală conține instrumentele și echipamentele necesare pentru a curăța și a acoperi o rană deschisă. Acest lucru reduce severitatea leziunii și, la rândul său, scade șansele ca rana să se infecteze.

Scurtă Perioada De Vindecare Și Recuperare A Victimei

Un risc redus de a dobândi o infecție înseamnă că perioada de vindecare și recuperare a victimei este redusă drastic.

4. Preveniți Eventualele Amenzi

Conform Regulamentului de Sănătate și Securitate în Muncă, este datoria angajatorului să ofere angajaților săi echipamente, facilități și/sau instruire adecvate de prim ajutor. Oricine nu respectă aceste reglementări va fi acuzat de amenzi mari.

5. Reduceți Șansele Ca O Rănire Gravă Să Devină Fatală

Într-un mediu de lucru, vătămările pot apărea atunci când vă așteptați mai puțin. Mișcarea greșită într-o fabrică chimică sau la un șantier de construcții poate duce la o rănire dureroasă, dacă nu fatală. Cu o trusă de prim ajutor, totuși, puteți reduce gravitatea rănilor. A fi bine pregătit, a ști cum să folosești o trusă de prim ajutor și a modului corect de a reacționa în timpul unei urgențe este liniștitor atât pentru victimă, cât și pentru primul care răspunde. Află aici despre cursurile de instruire.

Ai nevoie de trusă sanitară de prim-ajutor la locul de muncă?

Alege din oferta noastră!
Distribuie:

Comments are closed.