Ce este un hidrant de incendiu și cine este responsabil pentru întreținerea acestora?

Ce este un hidrant de incendiu?

Un hidrant de incendiu este un punct în care pompierii pot avea acces și se pot conecta la o sursă de apă.

Apa ajunge dintr-un hidrant la foc printr-un furtun PSI.

Poate fi subteran sau de tip stâlp deasupra solului. Un hidrant este o componentă importantă a stingerii active a incendiilor. Prin urmare, este important ca hidranții de incendiu să nu fie obstrucționați și să fie păstrați în stare bună de funcționare.

La ce se folosesc hidrantii?

Hidranții de incendiu sunt utilizați pentru a accesa apa direct de la rețeaua de alimentare locală pentru a furniza apă pentru stingerea incendiilor. Ei sunt utilizați pentru alimentarea sau reumplerea rezervorului dintr-un aparat de stingere a incendiilor.

În caz de incendiu, este vital ca pompierii să aibă acces rapid la sursele de apă.

Cum funcționează hidranții?

Hidranții subterani sunt amplasați într-un spațiu subteran. Acestea sunt acoperite de un capac marcat. Hidrantul necesită o conductă verticală pentru a accesa alimentarea cu apă. Are nevoie și de o cheie special concepută pentru a porni apa.

Hidranții de tip stâlp sunt echipați cu racord pentru furtun de incendiu pentru utilizare în caz de incendiu.

Cui aparțin hidranții de incendiu?

Hidranții de incendiu statutari sunt deținute, instalate și întreținute de companiile de apă. Hidranții de incendiu privati ​​găsiți pe rețelele de apă private nu sunt responsabilitatea Companiei Locale de Apă sau a Serviciului de Pompieri și Salvare.

Fiecare companie de apă are datoria să furnizeze apă pe care Serviciul de Pompieri și Salvare al Autorității Locale să o utilizeze la stingerea incendiilor. 

Serviciile de Pompieri și Salvare accesează rețeaua de apă prin hidranți de incendiu. În cazul hidranților de incendiu statutari, de obicei, serviciile de pompieri și salvare ale autorităților locale efectuează inspecții. Aceștia se ocupă și de întreținere regulate pentru a se asigura că sunt în stare bună de funcționare. 

Dacă este necesară o reparație majoră sau o reînnoire a hidranților, atunci aceasta este transmisă companiei de apă corespunzătoare pentru reparație.

Acolo unde sunt instalați hidranți privați, aceștia trebuie testați și întreținuti și menținuți în stare bună de funcționare de către persoana (persoanele) responsabilă. 

Ai nevoie de un hidrant de incendiu?

Comandă unul acum!

Distribuie:

Comments are closed.