Masuratori COV(compusi organici volatili)

Ce sunt și de ce a nevoie de masuratori COV(compusi organici volatili)?

Soluții de testare, monitorizare și raportare a calității aerului la locul de muncă

Expunerea pe termen lung la COV(compusi organici volatili) afectează sănătatea angajaților.

Compusii organici volatili sunt substanțe iritante, prezente în aerul rspirabil, care poluează aerul și pot provoca reacții adverse precum dureri de cap, probleme respiratorii, reacții alergice, etc.

Monoxidul de carbon și dioxidul de carbon, dintre care primul fiind periculos în concentrații mari, nu sunt considerate COV.

Există o serie de substanțe chimice organice extrem de periculoase pe care toată lumea ar trebui să le cunoască:

  1. Acetonă – Cel mai faimos dintre solvenții organici, poate irita ochii, gâtul și plămânii și nasul. Efectele suplimentare pot include un puls mai rapid, dureri de cap și amețeli, greață și vărsături, un ciclu menstrual mai scurt la femei și posibilitatea de a leșina.masuratori cov(compusi organici volatili)
  2. Benzen – somnolență și amețeli, confuzie, dureri de cap, inconștiență. Atunci când sunt expuse pentru perioade lungi de timp, efectele adverse pot include o scădere a celulelor roșii din sânge.
  3. Toluenul – poate afecta sistemul nervos în mai multe moduri. În cea mai gravă incidență, poate afecta rinichii, ficatul și poate provoca întârzierea la bebelușii nenăscuți.
  4. Formaldehidă – senzații de arsură la nivelul ochilor, nasului și gâtului, iritații ale pielii, tuse și respirație șuierătoare și ochi apoși. Formaldehida a fost, de asemenea, legată de unele studii de leucemia mieloidă

Dacă afacerea ta implică substanțe ce ar putea afecta sănătatea angajaților, ai nevoie de masuratori COV(compusi organici volatili).

Legislația prevede o serie de reglementări ce au ca scop prevenirea şi reducerea efectelor directe sau indirecte ale emisiilor de COV (compuşi organici volatili)  în mediu, în special în aer, precum şi ale potenţialelor riscuri ale acestora pentru sănătatea umană şi pentru calitatea mediului şi reprezintă principalul instrument de diminuare a emisiilor industriale de COV.

Reglementările acoperă o serie largă de activităţi industriale în care se utilizează solvenţi.

Daca ești implicat în cel puțin una dintre aceste activități, ai nevoie de masuratori COV(compusi organici volatili)

  • tipărirea, curăţarea suprafeţelor
  • acoperirea vehiculelor
  • curăţarea uscată
  • producerea de încălţăminte sau de produse farmaceutice.

Reglementările stabilesc pentru agenţii economici obligaţia de a respecta anumite valori limită de emisie COV impuse sau de a aplica o schemă de reducere a emisiilor COV.

Noi te ajutăm cu masuratori COV(compusi organici volatili), pentru ca angajații tăi să fie în siguranță.

Apelează la profesioniști!

Contactează acum OHSAS-Experts!

Distribuie:

Comments are closed.