Pulberile metalice în industria metalurgiei

Pulberile metalice în industria metalurgiei

Afla mai jos tot ce trebuie sa stii desăre pulberile metalice in industria metalurgiei.

Procesele implicate în fabricarea metalului genereaza span metalic, așchii, și uneori pulberi metalice fine.

La nivel individual, butași de metal pot duce la aparitia de răni, așchii, și particule metalice în ochi.

Aceste particule sunt iritante și pot fi dureroase, dar nu pun viața în pericol.

O amenințare mai subtila este pulberea metalica, care poate varia de la un inconvenient minor la o tragedie catastrofala.

Despre pulberile metalice in industria metalurgiei

Pulberile fine sunt purtate de curentii de aer și migrează din zona de generare si se stabileasc în zonele rar luate în considerare.

Dacă pulberile se acumuleaza pe echipamente și suprafete pot conduce la incendii și explozii violente.

Numeroase incendii și explozii datorate pulberilor metalice s-au inregistrat de-a lungul timpului, multe fiind catastrofale si daunatoare vieții și bunurilor.

Aceste incendii și explozii nu sa întamplat într-un vid.

Pierderile tragice sunt aproape întotdeauna precedate de incidente mai mici (praf mocnit sau un incendiu care nu a dus la o explozie) in condiții de munca observabile și practici de lucru.

Care sunt urmarile acumularii de pulberi

De exemplu , un strat de pulberi acumulat pe suprafețe supraincalzite sau utilizarea aerului comprimat ca principalul mijloc de actiune asupra acumulărilor de praf pot genera pierderi materiale mari prin decalnsarea unui incendiu.

În raportul privind o explozie in 2003 la o fabrică de roti din aluminiu din Indiana, Președintele Consiliului de securitate chimică (CSB) – Carolyn Merritt a spus: „Acest accident a urmat un caz clasic numim ” normalizarea abaterilor”, în care organizațiile au ajuns să accepte „incendii normale” , scurgeri sau așa-numitele explozii mici. Compania nu a reușit să investigheze incendiile mai mici ca situații anormale corectare a fi nevoie sau ca avertismente de evenimente mai distructive potențial mai mari .

CSB constată aproape întotdeauna că acest comportament precede o tragedie . „

Lucrătorii și managerii ar trebui să știe când praful/pulberile încep să se acumuleze.

Nu este întotdeauna ușor pentru a vedea ca praful care se depune în unghere întunecate și în zonele de regie, dar praful acumulat nu este invizibil , fie.

Companiile care in urma proceselor pot genera praf combustibil trebuie să aibă un program de monitorizare, colectare si combatere prin care să asigure eficient suprimarea depunerii prafului/pulberilor .

Ignorarea masurilor de inlaturare a depunerii de pulberi metalice până cand abia se întâmplă un eveniment important este o abordare reactivă. Aceasta abordare va impinge o societate comerciala în vizorul OSHA in Programul National pentru Accidente privind pulberile combustibile.

OSHA este în curs de a promulga un standard specific pentru praful/pulberile combustibile.

Cum sa iti protejezi angajatii?

Fiecare angajat trebuie sa fie protejat de un echipament adecvat de protectie, pentru a fi complet protejat in cazul unui pericol.

Gasesti aici echipament de protectie pentru orice mediu de lucru.

Colaboreaza cu un specialist in domeniu!

Specialistii in protectia muncii te pot indruma astfel incat mediul de lucru sa fie complet sigur!

Deci, ce masuri ar trebui să ia lucrătorii, managerii companiilor ?

În primul rând, trebuie să pună în aplicare controale tehnice adecvate periodice pentru preventia acumularii de praf și îndepărtarea acestuia.

Tot acestia trebuie să stabilească și să mențină programe de întreținere preventivă si menaj riguros.

Praful  se acumuleaza in timp. De aceea este important sa existe programe care sa instruiasca noii veniti cat si personalul cu vechime pentru aă recunoaste și să raporteze / pericolele corecte în curs de dezvoltare înainte ca acestea să devină catastrofe.

Ai nevoie de servicii de protectia muncii?

Contacteaza-ne aici

Distribuie:

Comments are closed.