Când ar fi periculos să folosiți un stingator cu gaz?

Un stingator cu gaz, atunci când este utilizat în circumstanțe potrivite, poate salva vieți. 

Cu toate acestea, ar fi periculos să folosiți un stingător cu dioxid de carbon atunci când aveți de-a face cu gaze inflamabile, uleiuri și grăsimi de gătit sau într-un spațiu închis. 

În acest articol, vom detalia situațiile în care un stingător cu gaz  ar putea fi periculos de utilizat. Vom detalia și modul în care funcționează și când și unde ar trebui să le folosiți pentru a combate un incendiu.

Care sunt riscurile cu un stingător cu dioxid de carbon?

  • Asfixiere – Dacă un stingător cu gaz este utilizat într-o zonă închisă sau slab ventilată, există un risc serios de asfixiere.
  • Presiune mai mare – Când este descărcat, dioxidul de carbon din stingător se transformă din lichid în gaz. Presiunea de lucru este de aproximativ 55 BAR (comparativ cu 12 BAR într-o unitate pe bază de apă). Acest lucru înseamnă că, dacă cineva ar încerca să folosească stingătorul fără furtunul și conul corespunzător montate, există șanse mari să fie lovită de la unitate. ar putea provoca răni. 
  • Descărcare mai rapidă – Datorită presiunii mai mari, există o descărcare mai rapidă pe o unitate de CO₂. Aceasta înseamnă că oricine folosește acest tip de stingător ar trebui să fie sigur că poate stinge complet focul înainte de a încerca să-l abordeze, deoarece va consuma rapid conținutul odată pornit.
  • Arderea prin îngheț – Când CO₂ se transformă dintr-un lichid într-un gaz în timpul descărcării, temperatura este extrem de scăzută. Arsurile de îngheț reprezintă un risc real dacă utilizatorul nu ține unitatea în mod corect sau dacă stingătorul nu este prevăzut cu un corn fără îngheț.
  • Riscuri electrice – Dacă se stinge un incendiu electric, există riscul evident de electrocutare dacă utilizatorul încearcă să investigheze incendiul odată ce crede că este stins. Cel mai bine este întotdeauna să întrerupeți complet alimentarea cu energie electrică. Astfel va fi mai sigur să verificați dacă focul este complet stins. În mod ideal izolați sursa de alimentare înainte chiar de a încerca să stingeți incendiul.

Pe lângă stingător, vei mai avea nevoie și de alte echipamente PSI, precum ladă pentru nisip PSI.

Ai nevoie de un stingator cu gaz?

Alege din oferta noastră!

Distribuie:

Comments are closed.