Un stingător cu pulbere este cel mai versatil stingător.

Deoarece este multifuncțional, și-a câștigat denumirea de stingător cu pulbere uscată ABC, deoarece este sigur de utilizat la focurile de clasa A, B și C.

Extinctorul cu pulbere uscată se utilizează pentru:

• Incendii care implică solide inflamabile, cum ar fi hârtie, lemn și textile (incendii de „clasa A”)
• Incendii care implică lichide inflamabile, cum ar fi benzină, motorină și vopsea (incendii de „clasa B”)
• Incendii care implică gaze inflamabile, cum ar fi butan și metan (incendii „clasa C”)
• Incendii electrice care implică echipamente electrice de până la 1000 V

Înainte de a folosi un stingator cu pulbere

Indiferent de tipul de incendiu pe care urmează să utilizați un stingator cu pulbere, trebuie să verificați mai întâi dacă stingătorul este sigur de utilizat. Asigurați-vă că este complet încărcat uitându-vă la indicator și asigurați-vă că știftul de siguranță nu este deteriorat.

Cel mai important, asigurați-vă că puteți ieși în siguranță dacă încercările dvs. de a stinge un incendiu nu reușesc. Și înainte de a utiliza orice echipament electric, mai întâi opriți curentul dacă este sigur să faceți acest lucru.

Află aici și despre extinctorul cu dioxid de carbon.

Cum se folosește un stingator cu pulbere

  1. Cu stingătorul cu pulbere pe pământ, la o distanță sigură de foc, scoateți știftul de siguranță și rupeți sigiliul de inviolare.
  2. Îndreptați furtunul la baza focului cu o mână. Nu țintiți spre flăcări, ci spre baza care mișcă jetul peste zona focului pentru a o sufoca de oxigen.
  3. Ținând pârghia în cealaltă mână, apoi începeți să o strângeți încet pentru a descărca pulberea. Pe măsură ce focul începe să se stingă, puteți începe să vă apropiați.
  4. Folosind întregul conținut al extinctorului cu pulbere, asigurați-vă că focul este complet stins pentru a răci zona pentru a preveni reaprinderea acestuia.

Ai nevoie de un stingator cu pulbere P6?

Alege din oferta noastră!

Distribuie:

Comments are closed.