Domeniile vizate de controalele SSM Constructiile si Transporturile, Agricultura și Industria

Domeniile vizate de controalele SSM: Constructiile si Transporturile, Agricultura și Industria sunt domeniile majore in vizorul controalelor ITM

Construcțiile, transporturile, agricultura și industria sunt cele patru domenii majore pe care se vor axa, în mod special, inspectorii muncii în controalele desfășurate până în anul 2020.

Obiectivul este inclus în Strategia națională în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM) pentru perioada 2018-2020, document adoptat miercuri de Guvern. În același timp, autoritățile au identificat probleme de SSM la microîntreprinderi și la întreprinderile mici și mijlocii (IMM), acestea urmând să fie sprijinite pentru aplicarea legislației.

Strategia națională din domeniul SSM face parte dintr-un proiect de hotărâre a Guvernului adoptat miercuri, care, pentru a se aplica, are nevoie doar de apariția în Monitorul Oficial.

Aceasta va acoperi perioada cuprinsă între anul curent și anul 2020, iar una dintre măsurile prevăzute în ea este derularea de controale la companiile din domeniile de activitate cu risc ridicat din punct de vedere al SSM.

Autoritățile au identificat, conform documentului citat, patru mari domenii în care există un număr mare de salariați accidentați și care trebuie vizate, printre altele, de acțiunile de control ale inspectorilor muncii.

  • domeniile de risc major ce vor fi vizate în următorii ani de controalele autorităților;
  • măsurile pregătite de autorități pentru IMM-uri.

Controalele SSM: Constructiile si Transporturile sunt cu adevart in vizorul celor de la ITM din cauza numarului mare de accidente de munca inregistrate.

OHSAS Experts detine in portofoliu un numar de peste 400 de companii atat in domeniul transporturilor cat si in constructii. Pentru orice nelamurire, audit sau consultanta, contactati OHSAS Experts.

Distribuie:

Comments are closed.