Echipament protectia muncii: reguli pentru siguranta la locul de munca

Ce este un echipament protectia muncii?

Echipamentele de protectie personala sunt echipamente purtate pentru a minimiza expunerea la pericole care cauzeaza accidente si boli grave la locul de munca.

Aceste accidente si boli pot rezulta din contactul cu pericole chimice, radiologice, fizice, electrice, mecanice sau alte pericole la locul de munca.

Echipamentele de protectie personala pot include articole precum manusi, ochelari de protectie si pantofi, dopuri de urechi sau masti, caciuli de protectie, aparate respiratorii sau salopete, veste si costume pentru intregul corp.

Ce se poate face pentru a asigura utilizarea corecta a unui echipament protectia muncii?

Toate echipamentele personale de protectie trebuie sa fie proiectate si construite in siguranta si ar trebui sa fie intretinute intr-un mod curat si fiabil.

Ar trebui sa se potriveasca confortabil, incurajand utilizarea de catre angajati.

Daca echipamentul individual de protectie nu se potriveste corect, poate face diferenta intre a fi acoperit in siguranta sau expus periculos.

Angajatorii au obligatia de a instrui fiecare angajat care trebuie sa foloseasca echipamentul individual de protectie pentru a cunoaste:

  • Cand este necesara purtarea acestuia
  • Cum sa-l imbrace, sa-l regleze, sa-l poarte si sa-l scoata
  • Limitarile echipamentului
  • Ingrijirea corespunzatoare, intretinerea, durata de viata si eliminarea echipamentului

Daca urmează să fie utilizat un echipament protectia muncii, ar trebui implementat un program de instruire.

Acest program ar trebui sa abordeze pericolele prezente; selectarea, intretinerea si utilizarea echipamentului; formarea angajatilor; si monitorizarea programului pentru a asigura eficacitatea lui continua.

Ai nevoie de echipament de protectia muncii pentru angajatii tai?

OHSAS-Experts iti ofera indrumare pentru a alege echipamentul potrivit, instruire a angajatilor si informarea in legatura cu reglementarile de protectia muncii.

Gasesti aici echipamentele sortate pe categorii.

Sau ne pot contacta direct daca ai nevoie de ajutor.

Distribuie:

Comments are closed.