Ce reprezinta incaltaminte protectia muncii?

Cea mai bună modalitate de a proteja angajatii este de a le oferi echipamente de protectie, inclusiv incaltaminte protectia muncii adecvata mediului de lucru. Este posibil ca pantofii sa nu para la fel de importanti pentru siguranta la locul de munca ca ochelarii de protectie sau manusile, dar incaltamintea ofera multe avantaje. Daca va indoiti de importanta achizitionarii de incaltaminte pentru protectia picioarelor, iata cateva situatii in care aceasta poate face diferenta:

  • in cazul caderii unor obiecte grele pe picioare
  • in cazul unei impiedicari
  • in cazul in care existapericol de electrocutare, incaltamintea ssm poate proteja

Cum se alege incaltamintea protectia muncii?

Pentru a gasi incaltaminte de protectie potrivita mediului de lucru, va trebui sa faceti o evaluare a pericolelor la locul de munca si sa determinati ce tipuri de riscuri reprezinta o amenintare pentru picioarele angajatilor dvs.

Apoi selectati pantofi sau cizme care ofera protectia potrivita.

Functii incaltaminte protectia muncii:

  1. PROTEJATI-VA DE PERICOLUL DE CADERE AL OBIECTELOR DE LA INALTIME

Absorbitor de soc

Atunci cand muncitorii transporta materiale grele sau lucreaza in medii dinamice in care multi oameni, masini si vehicule functioneaza simultan, caderea si zborul obiectelor sunt pericole obisnuite. Pantofii de protectie, cum ar fi cizmele cu protectie metalica in varf, pot preveni in mod eficient ranirea picioarelor.

      2.PROTEJATI-VA DE PERICOLUL DE PERFORATIE

Atunci cand lucratorii ar putea calca pe obiecte ascutite sau pot fi loviti de obiecte ascutite ce cad de la inaltime, pantofii cu talpa antiperforatie si materialele care inconjoara piciorul ofera cea mai bună protectie. La santierele de constructii, de exemplu, multe obiecte ascutite ar putea fi in calea cuiva. Este posibil ca un pantof cu talpa moale sa nu ofere suficienta protectie.

     3.PROTEJATI-VA DE PERICOLUL DE TAIERE

Masinile ascutite sau care contin piese in miscare pot prezenta pericole de taiere. Lucratorii din industria exploatarii forestiere, de exemplu, se confrunta cu pericole cauzate de ferastraie cu lant. Daca un ferastrau cu lant ar intra in contact cu piciorul cuiva, rezultatul ar putea fi catastrofal. Ghetele de protectie impotriva taierii– care sunt cerute de normele SSM – realizate cu material rezistent la taiere, ii vor proteja pe acei lucratori care folosesc ferastrau cu lant. Aceste cizme sunt, de asemenea, impermeabile sau hidrofug si sustin gleznele.

   4.PROTEJATI-VA DE PERICOLUL ELECTRIC

Electricitatea prezinta o varietate de riscuri la locul de munca. Muncitorii se pot confrunta cu socuri electrice

Absorbitor de electricitate

potentiale sau pot acumula electricitate statica, ceea ce poate duce la scantei electrice in anumite medii. Pentru a reduce sansele unui accident electric, pot fi purtate incaltaminte neconductoare din piele, cauciuc sau alte materiale care nu conduc electricitatea. In locatiile in care acumularea de static pe corp prezinta un pericol, pot fi folosite incaltaminte antistatica sau conductiva. Aceste optiuni reduc cantitatea de static care se acumuleaza pe corp, prevenind scanteile electrice statice.

Pericolul electric poate fi stopat si prin sculele de mana anti-ex.

    5.PREVENITI ALUNECARILE, CADERILE DE LA ACELASI NIVEL

Alunecarile si caderile de la acelasi nivel se pot intampla in orice loc de munca si pot duce la numeroase accidente anual. Intreprinderile pot lua masuri, cum ar fi punerea in aplicare a masurilor de menaj si instalarea benzii

Proprietati antiderapante

antiderapante pentru a reduce riscul acestor neplaceri. Incaltaminte adecvata poate oferi, de asemenea, o protectie suplimentara impotriva alunecarilor, caderilor si caderilor. Pantofii cu tractiune adecvata pot ajuta la prevenirea caderilor la acelasi nivel in mediile alunecoase. De asemenea, pot preveni caderile de pe scari, care sunt prea frecvente atunci cand oamenii nu poartă pantofi cu benzile de rulare adecvate. Incaltaminte care se potriveste bine si se simte confortabil poate imbunatati, de asemenea, echilibrul, ceea ce va ajuta la prevenirea alunecarilor, a caderilor si a caderilor.

 

Aici puteti gasi atat echipamente complete de protectia muncii, sau echipamente de protectie a picioarelor.

Pentru echipamente de protectie a muncii adecvate activitatii companiei tale ne poti CONTACTA AICI.

Distribuie:

Comments are closed.