Managementul deseurilor

Ce este managementul deseurilor?

Managementul deseurilor este dedicat prezentarii si discutarii informatiilor privind generarea  deseurilor solide, caracterizarea, minimizarea, colectarea, seprarea, tratarea si eliminearea precum si manuscrise ca politica de gestionare a deseurilor.

De ce ai nevoie de un management al deseurilor tinut sub control?

Protectia mediului este o obligatie a oricarei companii care dauneaza acestui mediu.

Instituirea unor reguli care sa organizeze resturile productiei te va feri de amenzile din partea garzii de mediu.

Button Text

Care sunt tipurile de deseuri?managementul deseurilor

Deseurile provenite din diferite surse pot avea o natura foarte eterogena si au caracteristici fizice variabile in functie de sursele lor; In compozitia lor sunt deseurile alimentare, deseurile de curte, lemn, materiale plastice, hartii, metale, piele, cauciucuri, materiale inerte, baterii, recipiente de vopsea, textile, materiale de constructii si demolari si multe altele care ar fi dificil de clasificat. Eterogenitatea deseurilor generate este un obstacol major in utilizarea sa ca materie prima. Prin urmare, este necesara fractionarea deseurilor inainte ca acestea sa poată fi supuse unui proces semnificativ de tratare.

De ce este necesara sortarea deseurilor?

Sortarea surselor si separarea deseurilor este una dintre metodele traditionale de fractionare si pasii fundamentali ai unui sistem integrat de gestionare a deseurilor, cu potentialul de a furniza date despre generarea deseurilor si calitatea fractiilor.

Care este rata de generare a managementul deseurilor in Romania?

Rezultatele arata ca rata de generare a deseurilor in Romania a fost de 0,47 kg / persoana / zi, ceea ce se traduce in aproximativ 12 710 tone de deseuri pe zi, pentru actuala populatie de 22,175 milioane. La nivel national, deseurile biodegradabile (organice si hartii) au fost de 0,318 kg / persoana / zi, iar non-biodegradabile sau reciclabile (metale, sticla, textile, piele si cauciucuri) au fost de 0,096 kg / persoana / zi. Deseurile inerte si diverse au fost de 0,055 kg / persoana / zi.

Care sunt tipurile de gestionare a managementul deseurilor?

Ca rezultat, tipurile de gestionare a deseurilor sunt, de obicei, impartite in trei categorii pe baza faimoaselor „3R” – Reduce, Reutiliza, Recicleaza. Din pacate, totusi, acest concept vizeaza doar sistemele de gestionare a deseurilor de cele mai bune practici, oferind indrumari cu privire la modalitatile ideale in care deseurile pot fi refacute pentru un impact minim asupra mediului.

Ce reprezinta prevenirea in managementul deseurilor?

Fie ca deseurile alimentare din casa sau reducerea ambalajelor irosite la expedierea comenzilor clientilor, prevenirea potentialelor materiale reziduale ar trebui sa fie intotdeauna primul port de escala. Domeniul de aplicare a metodelor de prevenire a deseurilor aplicabile oricarei persoane fizice sau comerciale este extrem de larg, cu toate acestea, sunt evidentiati in special trei pasi:

  1. Evalueaza nevoile identificandu-va cu atentie nevoile, este mai usor sa evitati cumpararea excesiva si sa reduceti materialele excesive.
  2. Minimizati impactul aprovizionarea produselor la nivel local inseamna ca sunt necesare mai putine resurse. In plus, ar trebui luate in considerare alternative cu impact redus, precum si produse biodegradabile sau ecologice.
  3. Comanda în vrac, comandarea produselor in vrac asigura un ambalaj mai mic pentru orice produs si sunt necesare mai putine expedieri.

Ce este reutilizarea si reciclarea deseurilor?

Daca prevenirea este imposibila, atunci urmatorul pas al ierarhiei de gestionare a deseurilor implica reutilizarea atat a produselor, cat si a materialelor. Conservarea si repararea produselor complexe, cum ar fi dispozitivele electronice si mecanice, atat la domiciliu, cat si la locul de munca, este o prioritate datorita cantitatilor mari de resurse care intra in fabricarea si eliminarea acestor articole.

Industria reciclarii creste rapid, iar pentru produsele si materialele care ar fi fost aruncate anterior, o alternativa mai ecologica este acum pe masa. Se aplica din ce in ce mai mult produselor pentru a se asigura ca, dupa utilizare, acestea pot fi reciclate mai usor. In plus, reciclarea ca metoda de gestionare a deseurilor ia in considerare concepte precum economia circulara.

Ce reprezinta economica circulara in managementul deseurilor?

Economia circulara isi propune sa se indeparteze de modelele liniare in care producem. Folosim si eliminam articole in favoarea unui program care mentine resursele utilizate cat mai mult timp posibil. Cu toate acestea, este un fapt trist faptul ca multe articole care pot fi reciclate ajung in continuare la depozitele de deseuri. Printre numeroasele provocari cu care se confrunta acest tip de practica de gestionare a deseurilor, colectarea corecta, sortarea si diversificarea materialelor reciclabile este probabil cea mai presanta.

Pentru servicii de protectia mediului CONTACTEAZA-NE!!

Distribuie:

Comments are closed.