PSI

SOLICITA OFERTA PSI

Oops! We could not locate your form.

Click „ACCEPT OFERTA” si te contactam noi prin e-mail.  Pentru detalii iti stam la dispozitie 0766.652.599


 Oferta este valabila pentru Domeniile de activitate enumerate mai sus (TESA* – activitati de birou), pentru orice alte domenii de activitate, va rugam sa solicitati o oferta personalizata;
 Documentatia se achita o singura data la semnarea contractului si este valabila, indiferent de fluctuatia de personal, pana cand societatea isi schimba domeniul  de activitate sau infiinteaza noi posturi de lucru;
 TESA = categorie de angajați într-o companie, organizație sau instituție – personal Tehnic, Economic și Socio-Administrativ.

PSI – Prevenirea si stingerea incendiilor

Pentru a intelege conceptulde PSI – prevenirea si stingerea incendiilor, trebuie sa definim si sa intelegem incendiul: Incendiul reprezinta raspandirea necontrolata a undei de foc ce necesita interventie organizata pentru combatere. Incendiul poate crea distrugeri uriașe la locul de muncă. Dacă este un inceput de incendiu insa, se poate interveni asupra focarului daca si numai daca personalul prezent este instruit corespunzator pentru a actiona in situatii de urgenta. Dacă incendiul nu este oprit la timp si totodata in functie de combustibilul inflacarat, incendiul poate duce la pagube imense chiar pana la decese in randurile celor ce-i stau in cale. Statistica ne relateaza ca este imposibil să scapam complet de riscurile de inceput de incendiu la locul de muncă, chiar daca s-au luat toate masurile de siguranță împotriva incendiilor. Avand aceasta informatie, haideti sa vedem ce putem face:

PSI-ul locul de munca se constituie in 4 pasi:

 1. Implementarea unui program de preventie care include pregătirea personalului cu privire la prevenirea și recunoașterea riscurilor de incendiu.
 2. Manevrarea corecta a materialului combustibil și inflamabil.
 3. Menținerea unei practici sigure de menaj care reduc riscul de pericol de incendiu.
 4. Detinerea unui mijloc adecvat de stingere a incendiilor (extinctoare, hidranti) în zona de lucru pentru a stinge incendiul.

Masuri Generale de PSI:

Măsurile generale de PSI pentru stabilirea și menținerea protecției împotriva incendiilor la locul de muncă:

 • Nu se vor depozita materiale/marfa/deseuri combustibile astfel încât să se acopere sau să se blocheze accesul la echipamentele de stingere a incendiilor: hidranti sau extinctoare.
 • Se vor utiliza recipiente de tip container special pentru separarea și eliminarea deșeurilor combustibile.
 • Nu se vor depozita materiale inflamabile la mai puțin de 10 metri de o clădire sau de altă structură.
  Se vor strânge toate materialele în grămezi ordonate și stabile.
 • Nu se va lăsa niciodată să se acumuleze materiale inutile (combustibili) în zona de lucru.
 • Se va curata periodic întregul perimetru de muncă/ sau depozitare și se va menține sub control buruienile uscate pe timp de vara (temperaturi extreme).
 • Se vor inlătura periodic reziduurile și resturile combustibile din zona de lucru.
 • Se vor utiliza numai recipiente și rezervoare omologate pentru depozitarea, manipularea și transportul lichidelor combustibile și inflamabile.

MĂSURI DE SIGURANȚĂ ÎN CAZ DE INCENDIU

Extinctoarele sunt utilizate în mod obișnuit ca echipament de stingere a incendiilor. De asemenea, puteți adăuga furtunuri de incendiu la cutia de urgență la locul de muncă.

Iată instrucțiunile pe care trebuie să le urmați în utilizarea echipamentului de stingere a incendiului:

 • În primul rând, inspectați și întrețineți periodic echipamentul de stingere a incendiilor.
 • Așezați un număr adecvat de extinctoare, cu vedere directă în zonele de lucru. După caz, etichetați locația fiecăruia și asigurați-vă că este corect evaluată.
 • Oferiți angajaților o pregătire adecvată în prevenirea și stingerea incendiilor.
 • Interzicerea fumatului la sau în jurul zonelor de lucru unde există pericole de incendiu. Semnalizarea zonei de fumat, mentionând FUMATUL INTERZIS.
 • Configurați un sistem de alarmă care conține atât semnale vizuale, cât și semnale sonore (clopote, sirene, fluiere, lumini intermitente).
 • Postați instrucțiuni de utilizare a stingatoarelor si evacuare lucratori pe panourile informative, zonele comune.