Printre riscurile pentru lucrătorii singuri se numără violența din partea clienților sau lucrul în medii periculoase

Riscurile pentru lucrătorii singuri pot apărea atunci când clienții sau străinii cu care interacționează devin violenți. Pericolele pot fi prezente și din cauza lucrului în medii periculoase.

Respectarea protocoalelor de siguranță, purtarea echipamentului individual de protecție (EIP) adecvat și primirea unei instruiri adecvate sunt esențiale.

Riscurile pentru lucrătorii singuri, violența și lucrul în medii periculoase

  • Riscurile pentru lucrătorii singuri pot apărea atunci când sunt supuși abuzului verbal, amenințărilor fizice sau chiar violenței fizice din partea clienților nemulțumiți sau a străinilor.

Este crucial să se reducă la minimum orice posibile confruntări și să se caute ajutor imediat atunci când este necesar.

Aceasta ridică întrebarea: ce alte măsuri ar fi putut fi luate pentru a preveni riscurile în viitor?

  • Angajații care lucrează singuri în industrii precum construcții, energie, întreținere și producție se confruntă frecvent cu medii periculoase. Specialiștii OHSAS EXPERTS amintesc riscurile:

-expunerea la substanțe chimice dure;

-lucrul cu electricitate;

-operarea de mașini grele, ceea ce crește semnificativ riscul de accidente.

◦ De exemplu, electricienii care lucrează în zone îndepărtate pentru a construi stații de înaltă tensiune pentru a alimenta regiuni noi.

Pentru a îndeplini cerințele de siguranță ale acestui loc de muncă, aceștia ar trebui să obțină o licență de muncă de înaltă tensiune și risc ridicat.

Click aici!

Click aici!

Pericole pentru șoferi la conducerea pe distanțe lungi

  • Șoferii de camion, reprezentanții de vânzări care călătoresc și alți lucrători singuri pot conduce frecvent pe distanțe lungi.

Riscurile pentru lucrătorii singuri din aceste domenii sunt pericolele rutiere, condițiile meteorologice periculoase și riscurile legate de oboseală. Pentru a face conducerea pe distanțe lungi cât mai sigură posibil:

-luați pauze regulate;

-rămâneți hidratat;

-dormiți suficient;

-evitați distracțiile în timp ce sunteți pe drum.

Asigurați-vă că sunteți la curent cu măsurile de siguranță adecvate necesare și că organizația dumneavoastră vă oferă acest lucru.

Întâmpinați provocări de sănătate mintală

  • Riscurile pentru lucrătorii singuri pe perioade îndelungate înseamnă sentimente de izolare, stres și anxietate, afectând bunăstarea mentală a lucrătorilor singuri.

Este important să rămâneți în mod regulat în contact cu colegii, prietenii și familia pentru a obține sprijinul necesar.

Când ești un lucrător singur, a fi izolat este în sine un pericol, confirmă experții OHSAS EXPERTS.

Sănătatea psihosocială la locul de muncă este extrem de importantă, mai ales pentru organizațiile cu lucrători singuri care lucrează pe teren.

Revine companiilor să se întrebe: „Cum putem asigura cel mai bine că oamenii noștri sunt în regulă?

Cum ne asigurăm că aceste pericole pentru sănătatea mintală sunt identificate și gestionate corespunzător dintr-un punct de risc?”

Sfaturi de siguranță personală pentru a minimiza riscurile pentru lucrătorii singuri

Pentru a minimiza riscurile pentru lucrătorii singuri, primul pas este cunoașterea câtorva sfaturi de siguranță privind cele mai bune practici:

  1. Dezvoltați o politică cuprinzătoare de siguranță: Angajatorul ar trebui să fi stabilit și comunicat deja o politică solidă de siguranță concepută special pentru lucrătorii singuri. Aceasta ar trebui să includă:

evaluări ale riscurilor;

-proceduri de urgență;

-linii directoare pentru comunicarea bidirecțională;

-modul de raportare a incidentelor etc.

  1. Înregistrare și comunicare: În calitate de lucrător singur, stabiliți proceduri regulate de check-in cu supervizorii, colegii de muncă și cu cei dragi acasă.

Profesioniștii OHSAS EXPERTS recomandă dispozitive de comunicare. Exemplu: smartphone-urile (sunteți atenți la recepția telefonului), radiourile bidirecționale sau aplicațiile pentru siguranța lucrătorilor singuri.

  1. Evaluați mediul de lucru: Înainte de a începe munca, ar trebui să se facă o evaluare amănunțită a mediului înconjurător pentru a minimiza riscurile pentru lucrătorii singuri.

Identificați pericolele potențiale și asigurați-vă că toate echipamentele dumneavoastră de siguranță sunt în stare bună de funcționare.

  1. Utilizați dispozitive personale de siguranță: Investiți în dispozitive personale de siguranță pentru a solicita rapid ajutor atunci când vă confruntați cu o situație periculoasă.
  2. Antrenament de autoapărare: Luați în considerare înscrierea la un curs de autoapărare pentru a adăuga un nivel suplimentar de siguranță personală.

În acest mod vă construiți încrederea în gestionarea scenariilor de confruntare.

  1. Gestionarea timpului: Comunicați cu managerul dacă programul de lucru actual poate duce la oboseală și epuizare. Luați pauze regulate în timpul schimburilor lungi pentru a vă reîncărca.

Înregistrarea incidentelor la departamentul de resurse umane

Păstrați o evidență a oricăror incidente de siguranță, aproape accidente sau activități suspecte care au loc în timpul muncii.

Indiferent cât de mici, riscurile pentru lucrătorii singuri merită să le raportați la departamentul de resurse umane sau la departamentul dedicat de siguranță.

Contactați inspectorii OHSAS EXPERTS și solicitați oferta de servicii pentru mai multă siguranță la locurile de muncă!

Distribuie:

Comments are closed.