Cercetare accident de munca

Producerea  accidentelor de munca sunt situatii neplacute pentru companie, iar gestionarea eficienta si in timpul solicitat de ITM pentru cercetarea accidentului de munca sunt solicitante. Atunci cand accidentele de munca deja s-au produs, suntem adeptii unui comportament bazat pe autocontrol, pe o atitudine obiectiva si necritica, cu o abordare empatica.

Cum trebuie sa procedeze compania cand s-a produs un accident de munca:

  1. Imediat ce s-a produs accidentul de munca compania are obligatia sa anunte evenimentul prin depunerea comunicarii in format fizic atat la punctul de lucru a Inspectoratului Teritorial de Munca pe raza caruia s-a produs evenimentul, cat si la Inspectoratul Teritorial de Munca de care apartine compania;
  2. Dupa aceea, va proceda la intocmirea procesului verbal de cercetare, care trebuie finalizat in 10 zile lucratoare de la data producerii accidentului.

Cum abordam situatia in cazul unui accident de munca

  1. Venim la locul unde s-a produs evenimentul si preluam informatiile necesare cercetarii accidentului de munca, astfel vom prelua toate sarcinile referitoare la cercetarea accidentului de munca.;

 

  1. Toti expertii nostri vor inregistra declaratiile celor accidentati si ale martorilor, vom face fotografii ale spatiului unde a avut loc evenimentul si vom colabora cu autoritatile implicate.